Sunday 9 June 2019

Učiteljska škola, nažalost, više ne postoji. Zgrada sada pripada Prirodno-matematičkom fakultetu. Školu je zamijenio Učiteljski fakultet. Izučavaju se slične stvari na malo drugačiji način. Ne bi trebalo da postoji neka velika, niti bitna razlika. Niti želimo da se bavimo time. Želimo samo da se poklonimo pred generacijama učitelja koji su, u mnogo težim uslovima nego danas, posvetili svoje živote poučavanju, vaspitanju i podizanju hiljada djece. A neki od njih, bez obzira na godine, nikada nisu ni stali.
Naša je velika čast što sa nama dijele svoje znanje, neprocjenjivo iskustvo, mudrost, što nas uče strpljenju, profesionalnoj etici, predanosti, drugačijim pogledima na rad i život sa djecom.
Jedna od njih je, pored toga što nam je svima učiteljica, mentorica, prijateljica i majka, ona koja nas je okupila, koja svaki dan ima lijepu riječ, topao, ljudski savjet za svakog od nas. Ne rasipa se riječima, ali one koje izgovori dugo odzvanjaju i navode nas na duboka promišljanja.
Nadamo se da ćemo opravdati Vaše povjerenje u nas, draga naša teta Biljo.
Želimo Vam da uživate u ovom danu, druženju, sjećanjima. I da, zajedno sa nama, nastavite svoj put kojim ste krenuli prije 50 godina završivši Učiteljsku školu.

Zahvalne kolege “Učionice”

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.