Saturday 8 June 2019


IOM ..kesa ..ne bih znao sta tacno znace ova prva tri slova,elem,kad vam Amerika odobri ulazak onda vasa dokumenta I ne vaze, sve sto vam treba nalazi se u ovoj kesi koju cijelo vrijeme puta drzite u ruci.Na aerodromima se slicne grupe prepoznaju bas po tome, u nase vrijeme su bile aktulene grupe iz Somalije. Gospodin si kao sto si I mislio ali ..kad vidis ...ili skontas...no sikiriki, teska vremena ! Sema je stara, dobijes pravo ulaska ili useljenja a org. IOM ti plati avio-kartu. Kad se u novoj sredini org. i podjes raditi onda te troskove puta refundiras ili vracas njima u nekim malim ratama.To opet ide u fond iz kojeg se dalje placaju sva slicna putovanja, [ne]sretnicima poput nas, sirom planete.
Neko je zelio da to i zloupotrebi, ali to je prva stepenica sa koje vidis kako ovde zivot funkcionise , kako ces svoje obaveze morati redovno ispunjavati, kako to sve negdje pise i kako ce tako morati ici cijeli zivot, biti tacno i na vrijeme !!
IOM ima dusu u to sam siguran !!
...................I tako.....u USA se u datumu prvo pise mjesec ..06/07/2019 ...nesto ti poznato...na danasnji dan ..prije 19 godina ....Welcome to Saint Louis ...!!
P.S. I Saint Louis ima dusu i u to sam siguran !!

Borić Suad

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.