Tuesday 7 July 2020

Caffe bar Monnet....80 ineke ...
Lijep je to lokal bio a i danas je .
Goran je bio korektan gazda, nije se bas puno unosio u sve to. Volio je Erica Claptona kojeg je pustao svaku noc hah po cijelu noc. Dobro sto da ne ...
Konobarluk je bio tih godina privlacno zanimanje, profitabilno !
Ali...da te glava zaboli samo kad se sjetis, bilo je tu svega i svacega. Dobra strana tog posla je odnos i druzenje sa mnogim gostima, bile se tu fine godine, kod nas se izlazilo svaku noc a nije k'o ovde !
Kad god vidim neki koment. Tahsina Muslicica sjetim se Monneta, tandema Tasko & Sile, cesto smo se i pored posla druzili. Pa i kad se jednom ili prvi put sretnemo ,na prvu cemo skrenuti u neku kafanu, za neka dobra stara vremena.
Fijo Dzanic je bio redovan gost, stari i veoma dobar snajder. U to vrijeme su bile popularne hlace sarene 'k'o stolnjak' sta ih je on sasio. U Monnetu se uzimala i mjera. Pa sinjor Cajolito Basic, osnivac i urednik price www.uzbluz.com, covjek koji nase zivote onako romanticno provlaci kroz fotografije.
Djani Dzahid Dzelic, 'badjara' kako mu tepamo. Nas drug Ema Jusufovic, kum Sekijev, malo Kajak malo vamo, k'o Jure Franko.
Ado Teskeredzic, sestra Rusmira i sarmantni Neja. Sjecam se neke davne veceri kad sam ugledao Neju, karirani kacket, leptir masna, onaj bariton
...'mogi li te zamoliti nesto '...ja
...'reci ' on
...'mogu li se druziti s tobom veceras' opet ja !
...'sta ces popiti' on
....jebo Jergovica kako ja to slozim !?
Pendo & Zuta, Visnja, Olgica....ono na prvu koga ovde vidjam a pamtim ga iz tog vremena. Svaku noc je tu bilo kao kosnica.
Kad se sjetim oni' nasi' kafana najradije bi se rasplako, hah suze same kapaju .

Sulito

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.